Just another WordPress.com site

Budavári Borfesztivál 2012.

A XXI. Budavári Borfesztiválon 15 országból 220 borászat mutatta be a borait. A főszerep a fiatal borászoké volt idén.
A Budavári Palotában elhelyezett fabódékon külön megjelölték a fiatal borász jelenlétét is. Az egyesületük, a Junibor is vendégként vett részt a fesztiválon. A standjuk szinte a színpad mellett volt elhelyezve, ahol a Petőfi Rádió szólt az ottlétemkor. Tehát a Junibor borászaitól érdeklődtem, melyik borokat ajánlják. Új borként említették Kardos Gábor – Tündérmese nevű borát. Valamint épp aznap, mikor a fesztiválon jártam, mutatta be Vesztergombi Csabi a Csabi Cuvéet, ami egy teljesen új bor részéről. Ajánlották Kamcsay Ákos – Rejtelem nevű borát, ifjú Szepsy István borait illetve a Heimann Családi Birtoktól is, akik Szekszárdról érkeztek és a villányi borvidékről a Zöld Veltelini borokat.
A kóstolójegyek 100Ft–ba kerültek, mindenhol 3 – 4 darab jegyért lehetett kóstolót inni. A palackozott borokat 800Ft–tól felfelé lehetett kapni. A kóstolóhoz minden látogató kapott egy borfesztivál emblémával ellátott poharat, amit a belépőjegy ára tartalmazott. A fesztiválon rengeteg néptánccsoport, együttes vett részt az öt nap alatt, valamint a helyszínen volt a Petőfi Rádió is.
Érdekesség volt még, hogy a Junibor standjával szemben, a Rossi Caffé–ban, különféle ízesítésű cappuccinokat és kávékülönlegességeket is lehetett inni, olyanokat, amiket máshol nem lehet kapni.
A látogatók számát tekintve rengetegen voltak. Akár kisgyerekes családok, idősek, fiatalok, mindenki megtalálta az Őt érdeklő programot.

Számít a véleményed - írd meg! ;)